top of page

TERAPİ ÇİFTLERE NASIL YARDIMCI OLABİLİR?


Çift terapisi; partnerlerin birbirlerini daha iyi anlayabilmelerini, ilişki sorunları ile başa çıkabilmelerini ve ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan terapilerdir.


Çift terapisi, size ve partnerinize ilişkinizin çeşitli yönleriyle ilgili sorunları tartışma ve çözme fırsatı verebilir, bunlar arasında şunlar olabilir:

  • İlişkideki rollerinizi incelemenize ve sağlıksız dinamikleri belirlemenize yardımcı olabilir. Ayrıca, beklentilerdeki farklılıkların ele alınmasına yardımcı olabilir.

  • Partnerinizin ve sizin inançlarınızı, değerlerinizi ve dini duygularınızı ve bu yönlerin günlük yaşamınız üzerindeki etkilerini tartışmanıza yardımcı olabilir.

  • Partnerinizin ve sizin ebeveynleriniz, çocuklarınız ve kardeşleriniz gibi diğer aile üyeleriyle olan çatışmalardan kaynaklanan sorunları çözmenize yardımcı olabilir.

  • Partnerinizin ve sizin seks, yakınlık veya aldatma ile ilgili sorunlarınız varsa, çift terapisi duygularınızı ve ihtiyaçlarınızı paylaşmanız için güvenli bir alan sağlayabilir.

  • Partnerinizin ve sizin (örneğin iş, ekonomik konular vb.) ilişkinize stres yükleyebilecek dış etkenlerin neden olduğu çatışmalarla başa çıkmanıza da yardımcı olabilir.


Çift terapisi; medeni durumunuz, yaşınız, ırkınız, inancınız veya cinsel yöneliminiz ne olursa olsun ilişkinizin her aşamasında size yardımcı olabilir.


Çift terapisi ile partnerler; duygularını, korkularını, önceliklerini ve beklentilerini daha iyi anlayıp ifade edebilirler.


Çift terapisi, partnerler arasındaki arkadaşlığı, bağlılığı, bağı ve yakınlığı güçlendirmeye yardımcı olabilir.


Çift terapisi, uzun vadeli bir terapi şekli değildir. Bunun yerine, sizi ve partnerinizi yolda ortaya çıkan çatışmaları önlemenize ve yönetmenize yardımcı olacak becerilerle donatmayı amaçlayan kısa vadeli bir terapidir.


UNUTMAYALIM Kİ!
Sebep ne olursa olsun, çift terapisine gitmek normaldir, çünkü sebep sadece ilişkileri düzeltmek veya iyileştirmek değil, ilişkileri güçlendirmek de olabilir.

40 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page